úterý 27. února 2018

# Nákupy a tipy

Český vintage shop

Jak jsem psala v předchozím článku, nemohla jsem profesně odolat a při výletu do Prahy nenavštívit nějaké vyhlášené sekáče.

Prvotní plán byl - jít hlavně do sekáčů obchůdkového typu (nikoli halové) - a nejlépe do těch, které jsou na mém seznamu už hodně dlouho.

Problémy se vyskytly v zásadě dva:
1) obchůdek už neexistuje
2) obchůdek NEMÁ otevřeno o víkendu

Nakonec jsem tedy byla ve Fifty-Fifty, ve kterém byly spíše věci ze 70ek a mladší. Navíc je fakt titěrný a mezi stojany se špatně prolézá. A i když byli prodejci opravdu milí, nic jsem si tam prostě nekoupila.

Fru:Fru, o kterém nějaký bloger recenzoval, že tam jsou vintage věci, nestálo za nic. A tak jsem svou duši musela utěšit jinde. A že to do třetice stálo za to!

Bohemian vintage retro je SKVOST mezi sekáči. Asi proto, že to není jen sekáč se sekcí vintage, ale OPRAVDOVÝ vintage shop - takový, jaké můžete potkat v zahraničí. Takový, který chytí za srdce, pohladí po duši a vůbec Vám nebude líto, kolik toho zmizí z Vaší peněženky.

Majitelka (Rebecca) je anglického původu, a pokud na vás nečeká v obchůdku ona, je tam její partner?. Vzhledem k tomu, že dle informací z tisku, vystudovala módní design, můžete si být jistí, že Vám skvěle poradí a také, že věci v jejím obchůdku jsou true vintage. 

V přední části obchůdku je zejména velká zeď se spoustou šperků - náhrdelníky, náušnice, brože. Dále je tam nespočet háčkovaných a i jiných rukaviček (škoda, že mi žádné dostatečně nebyly :(( ). Po levé straně u pultu je hromada kabelek, kabel, kufříků. 

Rozhodně Vám DOPORUČUJI kouknout na psaníčka. Valná většina z nich je opravdu ze 40.-50. let, což kromě tvaru a materiálu poznáte ze střihu. Vzadu mají některá i pásek, za který strčíte dlaň, aby Vám na hřbetu ruky psaníčko elegantně ulpělo. 

Vzadu v obchůdku je pak hromada převážně šatů, další kabelky, klobouky a doplňky.




(tyhle punčošky mě dostaly už jen tím, že jsou s vůní, tedy parfémované)

V rámci "chlubícího koutku" Vám ukážu i to, co jsem si koupila já. Ve vintage obchůdku jsem nechala 1000 Kč a nelituji. Příště tam musím zase. Jediné, čeho za celou návštěvu lituji je to, že mám velkou nohu (39/40), protože v Bohemian vintage shopu můžete najít i true vintage botičky z 30,-50, let, které jsou ale bohužel taaaaaaaaak malinké, že mám smůlu. (PS. Cena oněch botiček se pohybuje kolem 800 Kč).

1) Brož s myškou - 100 Kč
2) Náušnice pecky - 100 Kč


3) Kožená rámová kabelka s 2 bočními kapsami u popruhů  - 400 Kč (rozhodně bylo vtipné kabelku vybírat. Musela jsem si zakázat hnědé a vínové, protože těch mám hromadu, a pak jsem u dalších zkoušela, do kterých se vleze můj tablet :D)


4) Klobouk typu "pillbox"  400 Kč (značka: Drutex Praha)


Na závěr bych Vám ještě chtěla doporučit návštěvu obchůdku, kam jsem nezavítala. :D Je to trochu paradox, ale s paní majitelkou jsem si psala a ačkoli nemá normálně otevřeno o víkendu, byla ochotná mi otevřít a zurgovat kvůli tomu celou rodinu. Sama nemohla, jela si pro zboží za hranice. Bohužel to nevyšlo ani rodině, ale za její ochotu a prozákaznický servis bych ji zde chtěla věnovat řádek.

Obchůdek se jmenuje Kuzmarkt a je především plný socialistických (pouze retro) věcí. Opravdu krásných, jen se mrkněte na jejich facebook. Předpokládám, že oblečení bude v cenové hladině podobné jako u Bohemian retro vintage shopu. Doufám, že se do něj brzy podívám.


2 komentáře:

  1. Skvělý článek :) Občas už jsem o návštěvě vintage shopu přemýšlela, ale nakonec mě odradil fakt že vždycky když jsem do nějakého vintage obchodu vlezla, nakonec se ukázalo že tam mnoho věcí nemají :) Ale tenhle vypadá vážně slibně a ukořistila jsi tam krásné úlovky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Určitě do nějakého zajdi. Tedy do toho opravdového. Snas tě to příště nezklame :)

      Vymazat

Pravidelní čtenáři

For English, press: