středa 27. června 2018

# Nákupy a tipy

Vintage secondhandy - Budapešť

Tímto článkem startuji téma, které se tu bude v příštích týdnech a měsících objevovat. Pomalu ale jistě se k nám blíží léto, prázdniny a odbobí cestování do zahraničí, proto se s Vámi podělím o tipy, kde koupit/nekoupit v evropských (hlavních) městech nějaké to true vintage oblečení. :)

Už to bude 3 roky od mé poslední návštěvy Budapeště, a tak některé tipy nemusí být aktuální. Navíc, protože jsem cestovala s kamarádkou, která nerada chodila po obchodech, nemám žádné detailní fotky. (Ty Vám vynahradím v dalších secondahandových článcích.) I tak ale musím říct, že Budapešť je jedním z mých oblíbených evropských hlavních měst. Má to tam tu správnou atmosféru a jelikož se je do něj z česka pravidelný vlakový spoj (z Brna za cca 300 Kč, Ostrava 450 Kč, Praha 550 Kč), tak to pro mnohé z Vás může být i tím správným městem, kde si zajet jen tak na víkend. :)

Mezi ty, které jsem navštívila patří:
 
o   Bolhapalota – 11-19:00 v pá, v so 11-15:00, ulice Irányi utca 20 
 - ten se z původně zapadlého krámku vyšvihnul na designový obchod, který ale prodává zboží jako z blešího trhu


o   Cydonia Vintage - Akácfa utca 37-39
-  malý krámek s pár štendry ovšem luxusních kousků. Hodně se mezi vzory hraje na tradiční fólklorní maďarské motivy. Právě zejména folklorní oděvy a pak oděvy známých luxusních značek, stojí nejvíce. Ale můžete v něm najít i šaty kolem 800 Kč.
- nejdražší takřka sběratelské kousky má Cydonia na etsy: viz https://www.etsy.com/shop/CydoniaVintage

Jajcica -

o   Vintage shop –  ulice Práter 9, do pá do 18:00, v so do 14:00
- jak zní název, najdete tu všechno. Nejvýhodněji Vás opět přijdou doplňky - kabelky a šperky. Oblečení tu najdete již od 40. let a větší velikosti (hell yeah!).
 
o   Second Chance – Kirrály 28 
- v tomhle obchůdku vlastně vintage moc nenajdete, ale hlavní jsou ty PŘEVLÉKACÍ KABINKY!!! Jsou totiž vyrobeny ze dveří starých vagónů metra. <3
 
o   Oltozo (Dressing room) – ulice Síp 24, do pá 13-19, v so 12-19:00
- pokud máte rádi výstřednosti a pin-up, navštivte tento obchůdek

o Ludovika Shop - ulice Rumbach Sebastyén 15, do pá 12-20, v so 12-18, neděle zavřeno
 - v tomto zdánlivě draze vypadajícím obchůdku (alespoň ten miminalismus mi tuto představu navozuje) jsem byla jako v nebi! Krásné šaty za 500 Kč. Stále lituju, že jsem si tam jedny tehdy nepořídila. :( 


 


 Určitě, když si zadáte do vyhledáváče "vintage shop Budapest", tak se Vám zobrazí další. V podobném duchu jako Ludovika, je i obchod Retrock, ale tam je to opravdu drahé. Populární je momentálně i LoveBug Vintage, ale ten v době mé návštěvy ještě neexistoval, takže nemám osobní zkušenost.

Pokud jste ho (nebo jiné obchůdky v Budapešti) ale navštívili, napište mi do komentářů Váš názor. :) Díky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pravidelní čtenáři

For English, press: